DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

COVID-19

 Οδηγίες για ταξιδιώτες 


FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
09

Επανεκλογή της Σίσσυς Λυγνού στο Δ.Σ. της IAPCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Σίσσυ Λυγνού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της AFEA, επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του διεθνούς φορέα IAPCO (International Association of Professional Congress Organizers) για μια ακόμη διετή θητεία για την περίοδο 2023-2025.
 
Η AFEA είναι ενεργό μέλος της IAPCO από το 2009. Από τότε, η κα Λυγνού έχει ενεργή συμμετοχή σε διάφορες δράσεις, σε επιτροπές και ομάδες, ως μέλος της Training Academy αλλά και ως ομιλήτρια στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του διεθνούς οργανισμού. Τον Φεβρουάριο του 2021 εξελέγη για πρώτη φορά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου IAPCO, με την πρώτη θητεία της να ολοκληρώνεται με επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2023.
 
Η επανεκλογή και η έναρξη της νέας θητείας είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και μια αναγνώριση για την συνεχή υποστήριξη και συνεισφορά στον παγκόσμιο κλάδο και στην κοινότητα των διοργανωτών συνεδρίων, σε συνεργασία με τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου. Είναι τιμή για την AFEA να συμβάλλει σε ένα τόσο σημαντικό έργο.

07

Χρυσό Βραβείο στην AFEA για το Συνέδριο της Χρονιάς

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρυσό βραβείο στην AFEA Congress έφεραν τα Event Awards 2022 και Venue Awards 2022 για τη διοργάνωση  στην Αθήνα της κορωνίδας των παγκόσμιων συνεδρίων διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας, του παγκοσμίου συνεδρίου της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας – 44th COSPAR Scientific Assembly (16-24 Ιουλίου 2022, Αθήνα).

Στη μεγάλη γιορτή του κλάδου διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων Event Awards 2022 και Venue Awards 2022, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η BOUSSIAS, συμμετείχαν εταιρείες που έχουν επενδύσει σε υποδομές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες για να φιλοξενούν και να διεκδικούν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών.
Η AFEA προετοίμασε τον φάκελο υποψηφιότητας του 44th COSPAR Scientific Assembly και η Αθήνα επικράτησε των υποψηφιοτήτων διεκδίκησης της Βαρσοβίας, της Λοζάνης και της Πράγας και είναι αξιοσημείωτο πως, η επιλογή της Αθήνας έγινε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία κατά τη διάρκεια του 42ου Συνεδρίου της COSPAR στην Pasadena της California των ΗΠΑ. 

Στο Συνέδριο της Αθήνας συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 καταξιωμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της υφηλίου, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών Διαστημικών Υπηρεσιών (NASA, ESA, CNES, JAXA, CSA κ.ά.). Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας με τα εκθεσιακά τους περίπτερα.

Το διεθνές συνέδριο COSPAR αποτέλεσε ένα σημαντικό case study σε διεθνές επίπεδο, αφού ήταν  το πρώτο υβριδικό συνέδριο (συνδυασμός φυσικής και διαδικτυακής συμμετοχής) στην ιστορία της COSPAR, αλλά και από τα πρώτα διεθνή συνέδρια παγκοσμίως που κάλυψαν  το διαδικτυακό στοιχείο σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία σε ένα τόσο μεγάλο επιστημονικό εύρος (30 παράλληλες αίθουσες για 7 πλήρεις συνεδριακές ημέρες).

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση στις προσπάθειες της ομάδας και ενισχύει το ηθικό των εργαζομένων στην AFEA Congress, η οποία συνεχώς προσαρμόζεται και εξελίσσεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην υποδομή και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των συνεδρίων, ενώ παράλληλα επενδύει σε σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς.

26

Η AFEA περήφανο μέλος της HAPCO & DES και του This is Athens CVB

Η 25η Οκτωβρίου 2022 αποτέλεσε ιστορική ημέρα για την Ελληνική Βιομηχανία Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, καθώς οι τρεις κορυφαίοι Οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω Μνημονίου Συνεργασίας και με στόχο τη δημιουργία της κοινής πρωτοβουλίας Greek Meetings Alliance, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Aθηνών.

Η CEO της AFEA και Πρόεδρος του HAPCO & DES κα Σίσσυ Λυγνού, αντιπροσωπεύοντας τον κλάδο μας δήλωσε: «Η Greek Meetings Alliance στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και την ικανότητα της Ελλάδας να αποτελέσει κορυφαίο συνεδριακό προορισμό. Ξεκινώντας από ένα όραμα, που γεννήθηκε εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα και τον Ελληνικό Τουρισμό, οι τρεις κορυφαίοι Οργανισμοί που εκπροσωπούμε και προωθούμε τη βιομηχανία συνεδρίων και εκδηλώσεων στη χώρα, προχωρήσαμε σε μία σειρά επιτυχημένων κοινών δράσεων, σε πείσμα των καιρών, που επισημοποιείται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας. Η σύμπραξη αυτή αποτελεί σταθμό στην ιστορία του HAPCO & DES, που θέτει πάντα υψηλούς στόχους στην προάσπιση και προβολή του ελληνικού Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού. Ο Σύνδεσμός μας θα συμβάλλει δυναμικά και με πάθος στην κοινή αυτή πορεία. Η Βιομηχανία Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, αποτελεί το «διαμάντι» του ελληνικού Τουρισμού, αναξιοποίητο διαμάντι, που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός συμβάλλει έως και επτά φορές περισσότερο στην εθνική οικονομία από τον μαζικό Τουρισμό, δίνει τη λύση στην εποχικότητα και την απασχόληση, προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και επιπέδου και προβάλλει τη χώρα διεθνώς».
 
Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου εδώ

STATS & FIGURES 2022

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ