CONGRESSES & MEETINGS

-

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE
-

VIRTUAL & HYBRID MEETINGS

Η AFEA έτοιμη για την "επόμενη μέρα" έχει στη διάθεσή της όλα τα εργαλεία για την πραγματοποίηση
 διαδικτυακών συνεδρίων και εκδηλώσεων.FIND OUT MORE

DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

INCENTIVES

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

COVID-19

 Οδηγίες για ταξιδιώτες 


FIND OUT MORE

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας
Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία & Ελληνική Εταιρία Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς Αγγείων
<a href="https://www.nodeinstitute.org/class-courses/ ">C.LA.S.S Courses 2023- 1oς Κύκλος
<a href="https://www.nodeinstitute.org/class-courses/ ">C.LA.S.S Courses 2023- 2oς Κύκλος
1ο ΚΥΠΡΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
07

Χρυσό Βραβείο στην AFEA για το Συνέδριο της Χρονιάς

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρυσό βραβείο στην AFEA Congress έφεραν τα Event Awards 2022 και Venue Awards 2022 για τη διοργάνωση  στην Αθήνα της κορωνίδας των παγκόσμιων συνεδρίων διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας, του παγκοσμίου συνεδρίου της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας – 44th COSPAR Scientific Assembly (16-24 Ιουλίου 2022, Αθήνα).

Στη μεγάλη γιορτή του κλάδου διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων Event Awards 2022 και Venue Awards 2022, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η BOUSSIAS, συμμετείχαν εταιρείες που έχουν επενδύσει σε υποδομές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες για να φιλοξενούν και να διεκδικούν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών.
Η AFEA προετοίμασε τον φάκελο υποψηφιότητας του 44th COSPAR Scientific Assembly και η Αθήνα επικράτησε των υποψηφιοτήτων διεκδίκησης της Βαρσοβίας, της Λοζάνης και της Πράγας και είναι αξιοσημείωτο πως, η επιλογή της Αθήνας έγινε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία κατά τη διάρκεια του 42ου Συνεδρίου της COSPAR στην Pasadena της California των ΗΠΑ. 

Στο Συνέδριο της Αθήνας συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 καταξιωμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της υφηλίου, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών Διαστημικών Υπηρεσιών (NASA, ESA, CNES, JAXA, CSA κ.ά.). Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας με τα εκθεσιακά τους περίπτερα.

Το διεθνές συνέδριο COSPAR αποτέλεσε ένα σημαντικό case study σε διεθνές επίπεδο, αφού ήταν  το πρώτο υβριδικό συνέδριο (συνδυασμός φυσικής και διαδικτυακής συμμετοχής) στην ιστορία της COSPAR, αλλά και από τα πρώτα διεθνή συνέδρια παγκοσμίως που κάλυψαν  το διαδικτυακό στοιχείο σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία σε ένα τόσο μεγάλο επιστημονικό εύρος (30 παράλληλες αίθουσες για 7 πλήρεις συνεδριακές ημέρες).

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση στις προσπάθειες της ομάδας και ενισχύει το ηθικό των εργαζομένων στην AFEA Congress, η οποία συνεχώς προσαρμόζεται και εξελίσσεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην υποδομή και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των συνεδρίων, ενώ παράλληλα επενδύει σε σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς.

26

Η AFEA περήφανο μέλος της HAPCO & DES και του This is Athens CVB

Η 25η Οκτωβρίου 2022 αποτέλεσε ιστορική ημέρα για την Ελληνική Βιομηχανία Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, καθώς οι τρεις κορυφαίοι Οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω Μνημονίου Συνεργασίας και με στόχο τη δημιουργία της κοινής πρωτοβουλίας Greek Meetings Alliance, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Aθηνών.

Η CEO της AFEA και Πρόεδρος του HAPCO & DES κα Σίσσυ Λυγνού, αντιπροσωπεύοντας τον κλάδο μας δήλωσε: «Η Greek Meetings Alliance στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και την ικανότητα της Ελλάδας να αποτελέσει κορυφαίο συνεδριακό προορισμό. Ξεκινώντας από ένα όραμα, που γεννήθηκε εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα και τον Ελληνικό Τουρισμό, οι τρεις κορυφαίοι Οργανισμοί που εκπροσωπούμε και προωθούμε τη βιομηχανία συνεδρίων και εκδηλώσεων στη χώρα, προχωρήσαμε σε μία σειρά επιτυχημένων κοινών δράσεων, σε πείσμα των καιρών, που επισημοποιείται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας. Η σύμπραξη αυτή αποτελεί σταθμό στην ιστορία του HAPCO & DES, που θέτει πάντα υψηλούς στόχους στην προάσπιση και προβολή του ελληνικού Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού. Ο Σύνδεσμός μας θα συμβάλλει δυναμικά και με πάθος στην κοινή αυτή πορεία. Η Βιομηχανία Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, αποτελεί το «διαμάντι» του ελληνικού Τουρισμού, αναξιοποίητο διαμάντι, που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός συμβάλλει έως και επτά φορές περισσότερο στην εθνική οικονομία από τον μαζικό Τουρισμό, δίνει τη λύση στην εποχικότητα και την απασχόληση, προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και επιπέδου και προβάλλει τη χώρα διεθνώς».
 
Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου εδώ

17

Η AFEA βραβεύτηκε με το Silver EcoVadis Medal για τις πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και ΕΚΕ

Η AFEA έλαβε το Ασημένιο Μετάλλιο EcoVadis (Silver EcoVadis Medal) για την  στρατηγική και τις επιδόσεις της σε δράσεις Αειφορίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ του κορυφαίου 25% των εταιρειών, από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, που αξιολογούνται από την Ecovadis για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές τους. Για να την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η EcoVadis θα φυτέψει ένα δέντρο για λογαριασμό της AFEA μέσω της συνεργασίας του πρώτου οργανισμού με το One Tree Planted.

Καθ' όλη την περίοδο 2020 - 2022, η AFEA σχεδίασε, ανέπτυξε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τον εντοπισμό και τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία της εταιρίας. Τα αποτελέσματα των εντατικών προσπαθειών της AFEA σε αυτούς τους τομείς οδήγησαν στην σημαντική βράβευση από την EcoVadis.

Η EcoVadis είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση των προμηθευτών τους στους τομείς της βιωσιμότητας. Η μεθοδολογία του οργανισμού καλύπτει ετησίως περισσότερες από 100.000 εταιρείες από 200+ κλάδους, 175+ χώρες και 21 τομείς απόδοσης ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί την απόδοση μιας εταιρείας σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AFEA, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις, όπως:
• Ανάπτυξη, επικοινωνία και προβολή του Οράματος, και των Αξιών της AFEA. 
• Προσδιορισμός και χαρτογράφηση των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) εσωτερικά στην εταιρία και εξωτερικά με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαχείρισης λήψης αποφάσεων.
• Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
• Ανάπτυξη και εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής, της Πολιτικής για τις Εργασιακές Πρακτικές και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του Κώδικα Δεοντολογίας που κοινοποιούνται σε όλο το προσωπικό, υπεργολάβους/συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας.
• Ανάπτυξη υπηρεσίας για τη διοργάνωση Βιώσιμων Εκδηλώσεων και προώθηση της υπηρεσίας.
Η AFEA είναι μέλος του Δικτύου CSR Hellas και έχει υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος της Στρατηγικής της για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η AFEA έχει ενσωματώσει τις αρχές και αξίες της ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη στρατηγική της και τις εφαρμόζει στις καθημερινές της λειτουργίες. Επιπλέον, η εταιρία υποστηρίζει ενεργά την ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία, προσφέροντας υπηρεσίες που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον, όπως τα Sustainable Events.

Παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, η AFEA συνέχισε να υποστηρίζει στην πράξη τις δέκα αρχές του UNGC σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ατζέντα της βιωσιμότητας.

Η κα Δήμητρα Λυγνού, AFEA, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της AFEA, σχολίασε:

"Αυτό το Ασημένιο Μετάλλιο και η αναγνώριση από την Διεθνή πλατφόρμα EcoVadis έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να εφαρμόζουμε υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ειδικά σε περιόδους προκλήσεων όπως κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Η AFEA θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση αυτές τις αξίες, υποστηρίζοντας ενεργά την περαιτέρω ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον κλάδο του επαγγελματικού τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον».

STATS & FIGURES 2022

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ