COVID-19

 Οδηγίες για ταξιδιώτες 


FIND OUT MORE

VIRTUAL & HYBRID MEETINGS

Η AFEA έτοιμη για την "επόμενη μέρα" έχει στη διάθεσή της όλα τα εργαλεία για την πραγματοποίηση
 διαδικτυακών συνεδρίων και εκδηλώσεων.FIND OUT MORE

CONGRESSES & MEETINGS

-

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE
-

DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

INCENTIVES

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

<a href="https://fems-microbiology.org/about_fems/network-and-activities/congress/fems-summer-school-on-microbiology-education/" target="_blank">FEMS Summer School
<a href="https://www.eses2022.org/" target="_blank">9th Biennial Congress of the European Society of Endocrine Surgeons

</a>
<a href="https://afea.eventsair.com/most-forum/" target="_blank">Mediterranean Orthopaedic Surgery and Traumatology Forum - MOST Forum 2022
Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
19

Νέα Πρόεδρος Δ.Σ. HAPCO & DES η Σίσσυ Λυγνού


Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό με τίτλο “Reconnect to Accelarate” πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Απριλίου 2022 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα. 

Η επανεκκίνηση των συνεδρίων και η χάραξη στρατηγικής που θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο στο μέλλον, ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου, ενώ στο συνέδριο αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα όπως: 

Η δύναμη της συνεργασίας και των συνεργειών 
Η βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα μοντέλα ηγεσίας
Γυναίκες και Ηγεσία
Ψυχική υγεία (πόσο σημαντική είναι μία παύση πριν την επιτάχυνση)
Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη
“Metaverse και νέες τεχνολογίες”

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στρογγυλή τράπεζα που αφορούσε στο διεθνή οργανισμό IAPCO. Έξι εκπρόσωποι-μέλη της διεθνούς ομάδας εργασίας των εθνικών ενώσεων συνεδρίων της IAPCO από Ιταλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Μεξικό, αλλά και εκπρόσωπο της διοίκησης της IAPCO, συνδέθηκαν σε ένα υβριδικό στρογγυλό τραπέζι και αντάλλαξαν απόψεις για τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα τους, την ανταπόκριση και δράσεις για την αντιμετώπισή τους, αλλά και το μελλοντικό σχεδιασμό τους.  Η διεθνής αυτή ομάδα εργασίας (IAPCO Task Force of National Associations of PCOs) δημιουργήθηκε μέσα από την κρίση και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας.

Το συνέδριο διεξήχθη σε μια πολύ σημαντική και κρίσιμη συγκυρία, διότι ενώ άρχισε «η επαναφορά στην κανονικότητα», ήρθε η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος θα έχει επιπτώσεις, τόσο στον τουρισμό γενικά, όσο και ειδικά στον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρωπότητας. Μια πολύ σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η διαδικτυακή live επικοινωνία με το CVB του Λβιβ στην Ουκρανία. 

Νέο Δ.Σ. HAPCO:
Μετά το τέλος του Πανελληνίου Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 συγκροτήθηκε σε σώμα. 

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. για την περίοδο 2022 – 2025 είναι
Επίτιμη Πρόεδρος: Ειρήνη Τόλη, ERA Congress & Events
Πρόεδρος: Σίσσυ Λυγνού, AFEA Travel & Congress Services
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ποδηματάς, PODIMATAS AUDIOVISUAL
Β’ Αντιπρόεδρος: Μαρία Παπαδάκη, EVENT MAKERS
Γενική Γραμματέας: Αντωνία Αλεξάνδρου, CONVIN SAΤαμίας: Δημήτριος Παλιούρας, GLOBAL EVENTS

Μέλη:
Ειρήνη Τόλη, ERA Congress & Events
Ζένια Κερασίδου, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών 
Κώστας Καραγεωργάκης, ETS EVENTS & TRAVEL SOLUTIONS
Γιώργος Κιαγιάς, OPTIMUM GREECE
Μαρία Παπαπαναγιώτου, ΚΕΓΜ Τουριστικές & Συνεδριακές Επιχειρήσεις Α.Ε. Congress World
Ευάγγελος Πάντος, GRAND HYATT ATHENS
Αναπληρωματικό μέλος: Θάνος Μαρίνογλου, MD CONGRESS
 


30

Παγκόσμια διάκριση AFEA - CSR Hellas για θέματα Βιωσιμότητας στον Τουρισμό


Με την παγκόσμια διάκριση του βραβείου συνεργασίας (Collaboration Award) σε θέματα βιωσιμότητας από τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων IAPCO (International Association of Professional Congress Organisers), βραβεύτηκε η σύμπραξη CSR HELLAS και ΑFEA, για τη συμβολή τους στην προσπάθεια προώθησης της έννοιας της βιωσιμότητας και των αρχών της στον τουρισμό και σε όλες τις συναφείς με αυτό τον κλάδο οικονομικές δραστηριότητες (διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων κλπ.). Η IAPCO εκπροσωπεί σήμερα 138 εταιρείες που αποτελούνται από πάνω από 10.300 επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων, προγραμματιστές συναντήσεων και διαχειριστές διεθνών και εθνικών συνεδρίων και ειδικών εκδηλώσεων από 40 χώρες.

Η απονομή της διεθνούς διάκρισης πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του IBTM Leaders Summit που πραγματοποιείται μεταξύ 1-3 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης IBTM 2021 στη Βαρκελώνη. Η AFEA εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση βράβευσης από την Διευθύνουσα Σύμβουλο Σίσσυ Λυγνού και το CSR HELLAS από την Υπεύθυνη ΕΚΕ και Επικοινωνίας Αριάδνη Στάγκου-Μπελλ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο συνεργασίας δύο φορέων/οργανισμών σε θέματα βιωσιμότητας απονέμεται για πρώτη φορά ως θεματική ενότητα από το διεθνή οργανισμό, που ως στόχο έχει να εντάξει τη βιώσιμη ανάπτυξη στη μελλοντική του στρατηγική. Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών αποτελεί άριστη πρακτική ενσωμάτωσης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας τη σημασία του ρόλου των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή τη βράβευση, η κ. Λυγνού της AFEA δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι που μέσω αυτής της διεθνούς βράβευσης από τον κορυφαίο Οργανισμό IAPCO, αναδεικνύουμε μία εξαιρετική συνεργασία με το δίκτυο του CSR HELLAS, αλλά και τη συνεχή προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κλάδο μας. Η AFEA ως ενεργό μέλος  της IAPCO, επενδύει σε συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο μας, τη διεθνή Βιομηχανία Συνεδρίων, αλλά και τον 

Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό γενικότερα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την IAPCO που μας δίνει μία μοναδική ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση και το CSR HELLAS που μας άνοιξε το δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω μίας εξαιρετικής πολυετούς συνεργασίας. Είναι μόνο η αρχή για μία σειρά δράσεων που σχεδιάζουμε μαζί και το βραβείο αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Η κ. Στάγκου-Μπελλ, του CSR HELLAS δήλωσε: «Το CSR HELLAS, υποστηρίζοντας τη συλλογική δράση στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη συνεργιών με ΜμΕ για την επίτευξη των στόχων αυτών και ευρύτερα της πολιτικής της ΕΕ για τη βιωσιμότητα έως το 2030. Η μετάβαση προς το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που διαμορφώνεται μέσα από τη βιωσιμότητα, προϋποθέτει τη συμμετοχή και την συνεργασία όλων, ειδικά δε των ΜμΕ που απασχολούν την πλειονότητα των εργαζομένων. Θέλουμε να συγχαρούμε την ΑFEA και τα στελέχη της που πρωτοπορούν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην παρακίνηση και άλλων επιχειρήσεων προς την ίδια κατεύθυνση.»

Το περιεχόμενο της συνεργασίας

Η συνεργασία μεταξύ CSR HELLAS και AFEA αρχίζει από το 2017 όταν η AFEA ενσωμάτωσε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στην στρατηγική του οργανισμού, ενώ στη συνέχεια προσυπέγραψε το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, τη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προβλέπει έμπρακτες δεσμεύσεις για τις εταιρείες που συμμετέχουν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της εργασίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η AFEA ενσωμάτωσε τις 10 αρχές του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών στο στρατηγικό σχέδιο του οργανισμού και με την καθοδήγηση του CSR HELLAS, ανέπτυξε την υπηρεσία οργάνωσης «Βιώσιμες εκδηλώσεις»(“Sustainable Events”) που αφορά στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 12,8,3, και 2.

Η συνέργεια των δύο οργανισμών προώθησε την ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων στην περίοδο της πανδημίας, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Business Development Manager CSR HELLAS, σε σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων του Greek Meetings Industry Webforum - κοινής πρωτοβουλίας μεταξύ HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organisers - Ελληνικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων), ACVB (Athens Convention & Visitors Bureau - Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων) και TCB (Thessaloniki Convention Bureau - Γραφείο Συνεδρίων δήμου Θεσσαλονίκης), όπου παρουσιάστηκε το «Insights to the Future on CSR» ως επιχειρηματική ευκαιρία σε εθνικό επίπεδο στους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου διοργάνωσης εκδηλώσεων. Πρόσφατη συνεργασία των δύο οργανισμών αποτελεί η διοργάνωση διαδικτυακού σεμιναρίου ΕΚΕ στον Τουρισμό τον Ιούλιο 2021 «Ελληνικός Τουρισμός: Προς ένα νέο μοντέλο με όρους Βιώσιμης Ανάπτυξης», στη διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι εκπρόσωποι του τουρισμού, των τοπικών κοινωνιών, και του ξενοδοχειακού κλάδου ανέπτυξαν τις απόψεις τους σχετικά με το βιώσιμο τουρισμό με κοινωνική συνοχή και επενδύσεις στις τοπικές κοινωνίες. Η AFEA υποστήριξε τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά συμμετείχε και ενεργά στο πάνελ των ομιλητών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην «επόμενη μέρα» του τουρισμού και της φιλοξενίας, στο πλαίσιο των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και σχετίζονται με θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνων Επιχειρήσεων και με τον αντίκτυπο της πανδημίας στη δημιουργία μιας νέας μορφής επιχείρησης.

Η AFEA και το CSR HELLAS συνεχίζουν την συνεργασία αυτή με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους Στόχους 2030 αλλά και την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την προσαρμογή των εταιριών του κλάδου στις προϋποθέσεις που συνεπάγεται η ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης.

Δείτε την ανακοίνωση της IAPCO για το βραβείο εδω

22

Συνέντευξη στην εκπομπή "Hellenic Showroom'' στο κανάλι Hellenic TV UK

H αυλαία για την νέα τηλεοπτική σεζόν 2021-2022 της εκπομπής "Hellenic Showroom'' άνοιξε και καλεσμένη της πρώτης εκπομπής ήταν η κα Σίσσυ Λυγνού. Μια Ελληνίδα που εκτός από CEO της AFEA Travel and Congress Services και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) είναι και μέλος στο Δ.Σ της ΙAPCO (International Association of Professional Congress Organizers).

Η Σίσσυ Λυγνού μιλάει και εξηγεί εκτός των άλλων στην Ιφιγένεια Φρεν και στην εκπομπή για το πόσο τιμητική είναι αυτή ακριβώς η εκλογή αλλά και πόσο πραγματικά σημαντική είναι η ''βιομηχανια'' των συνέδριων για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι μόνο στη στη χώρα μας. Τα γυρίσματα έγιναν στο μαγευτικό χώρο του Μουσείου Βορρέ. Η εκπομπή μεταδόθηκε στο κανάλι Hellenic TV UK, το κανάλι της Ομογένειας στο Λονδίνο και σε ολόκληρο τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες.
Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ


STATS & FIGURES 2019 - 2021

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ