CONGRESSES & MEETINGS

-

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE
-

DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

INCENTIVES

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
3ο Πανελλήνιο Αθλητιατρικό Συνέδριο
29ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας
25th EUROLOG 2019

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
29

Η AFEA υποστηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην ενημέρωση για την υγεία, στην ιατρική περίθαλψη και στην υποστήριξη κι αποκατάσταση μέσω του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας, είναι επιτακτική.  


Η AFEA, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αυτή και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει, συμβάλλει ενεργά στην οικονομική υποστήριξη των δράσεων του προγράμματος «Υγεία για Όλους» http://www.ygeiagiaolous.org/ για την προάσπιση της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  
Σκοπός των δράσεων του προγράμματος «Υγεία για Όλους» είναι η προάσπιση του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας με τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των τοπικών, κοινωνικά ευάλωτων, πληθυσμών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health, του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, υποστηρικτές του προγράμματος είναι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας, οι δομές Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα και 40 και επιστημονικοί φορείς. 

Με γνώμονα την ενίσχυση της συμμετοχής των ομάδων αυτών σε θέματα που αφορούν την υγεία, η AFEA αποτέλεσε χορηγός στην ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση του προγράμματος «Υγεία για Όλους» στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα, η AFEA υποστήριξε τη δράση της εθελοντικής ομάδας του προγράμματος «Υγεία για Όλους» η οποία επισκέφθηκε και προσέφερε υπηρεσίες υγείας στην ορεινή Νάξο (Απείρανθος, Κορωνίδα, Κόρωνος, Φιλότι) και στις μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα, Kουφονήσια)  μεταξύ 28ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου 2018.
Η δράση είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση, καθώς:

 • 55 γυναίκες υποβλήθηκαν σε γυναικολογική εξέταση, τεστ «Γ.Παπανικολάου» και διακολπικό υπέρηχο,
 • 125 ενήλικες υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού καρδιογράφου – υπερηχογράφου,
 • 129 ενήλικες υποβλήθηκαν σε ενδοκρινολογικό έλεγχο εξετάστηκαν με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου και ελέγχου γλυκωζυλιωμένης-σακχάρου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη των γυναικολόγων ιατρών του Γυναικολογικού τμήματος του Π.Ν. «Αρεταίειο» και των καρδιολόγων ιατρών του Καρδιολογικού τμήματος του Γ. Ν.Α. «Ιπποκράτειον» και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Πολύτιμη συνεισφορά στην επιτυχή ιατρική παρέμβαση αποτέλεσαν  οι ενδοκρινολόγοι του Ιατρικού Κέντρου Φαλήρου, οι γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, μαίες του Γ.Ν/Κ.Υ Νάξου, οι υπάλληλοι του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κέντρου της Κοινότητας του Δήμου Νάξου, εθελοντές ψυχολόγοι, αγροτικοί ιατροί των  Π.Ι. Απειράνθου, Κουφονησίου, Σχοινούσας, Δονούσας και Ηρακλειάς, και οι νοσηλευτές των Π.Ι Φιλοτίου,  Ηρακλειάς, (ΚΗΦΗ) Δ. Νάξου και Κουφονησίου. Επιπλέον, η επιτυχία της δράσης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών και των υπαλλήλων του Δήμου Νάξου. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος, σε διάστημα ενός έτους:  

 • 4.154 παιδία έλαβαν κλινική παιδιατρική εξέταση και πραγματοποιήθηκαν 9.825 εμβολισμοί
 • 114 παιδία υποβλήθηκαν σε οδοντιατρικό έλεγχο
 • 779 γυναίκες υποβλήθηκαν σε γυναικολογική εξέταση, pap test και διακολπικό υπέρηχο
 • 1.974 ενήλικες υποβλήθηκαν σε παθολογικό, καρδιολογικό, ενδοκρινολογικό, ωτορ/κό, πνευμονολογικό έλεγχο
 • 476 κρατούμενοι εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν κατά της Ηπατίτιδας Β’

Η AFEA στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και των αξιών που πρεσβεύει, θα συνεχίσει και στο μέλλον να υποστηρίζει ανάλογες δράσεις προσφέροντας βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. 

08

40 χρόνια διάκρισης στον τομέα του corporate travel και της διοργάνωσης συνεδρίων

Source: http://traveldailynews.gr/news/article/66322

Η
AFEA συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και είναι σήμερα μία από τις πιο εδραιωμένες εταιρείες στην Ελλάδα, κατέχοντας ηγετική θέση στους τομείς διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων, καθώς και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών επαγγελματικών ταξιδιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Τα 40 χρόνια της AFEA γιορτάστηκαν με μια εκδήλωση στο εστιατόριο “Barabicu”, παρουσία όλων των στελεχών της εταιρείας. Στην εκδήλωση μίλησαν οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες, κ.κ. Σπύρος Νικολακόπουλος και Ανδρέας Λυγνός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία των 40 χρόνων. Επεσήμαναν πως σήμερα η AFEA προχωρεί με νέες ιδέες, επαγγελματισμό και αισιοδοξία προς το μέλλον, με τη συμμετοχή των νεωτέρων μελών των δύο οικογενειών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εταιρεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Η AFEA είναι ενεργό μέλος των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών στον χώρο διοργάνωσης συνεδρίων και παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπως IAPCO, ΙCCA, EFAPCO, HAPCO, ACVB, IATA και HATTA.

Σήμερα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε περισσότερες από 200 εταιρείες, οργανισμούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνει πάνω από 150 συνέδρια, συναντήσεις και εκδηλώσεις ετησίως και απασχολεί μόνιμα 40 άτομα στα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

“Σήμερα γιορτάζουμε μια επιτυχημένη πορεία 40 ετών για την AFEA. Είμαστε εδώ όλοι μαζί και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να περάσει στα  χέρια της νέας γενιάς και σε ανθρώπους με νέες ιδέες”, δήλωσε ο πρόεδρος της AFEA, κ. Σπύρος Νικολακόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ανδρέας Λυγνός τόνισε: “Η ομάδα της AFEA είναι πολύ δυνατή και αυτό είναι το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας. Η εταιρεία έδινε πάντα βάση πρώτα στον άνθρωπο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας ανθρώπους με πορεία πάνω από 20 χρόνια στην εταιρεία. Είναι τιμή μας να επιβραβεύουμε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα για την μακροχρόνια προσφορά τους στην AFEA”.

06

Η AFEA έλαβε Χρυσή Διάκριση από την EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Δελτίο Τύπου)

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017

Το χρυσό επίπεδο αναγνώρισης («Gold Recognition Level») από την EcoVadis έλαβε η AFEA αναφορικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 5% εταιρειών από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, που υποβάλλονται σε αντίστοιχη αξιολόγηση  για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές τους.

Τα αποτελέσματα των εντατικών προσπαθειών της AFEA στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι σημαντικά, όπως προκύπτει από αξιολογήσεις τρίτων μερών όπως η EcoVadis. Η AFEA το τελευταία διάστημα προχώρησε στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος και στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων AIPHORIA Consulting, με στόχο τον εντοπισμό και διαχείριση των σημαντικών της θεμάτων σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η EcoVadis είναι μια διεθνής πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση βιωσιμότητας των προμηθευτών τους. Η μεθοδολογία της καλύπτει σε ετήσια βάση πάνω από 30.000 προμηθευτές από 150 τομείς, 110 χώρες και 21 δείκτες ΕΚΕ. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις της εταιρείας σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία, Θεμιτές Επιχειρηματικές Πρακτικές και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AFEA, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενέργειες, και αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

 • Εντοπισμός των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) της AFEA
 • Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
 • Ανάπτυξη και εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Επιπρόσθετα η εταιρεία προχώρησε σε προσυπογραφή του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), το οποίο αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την τήρηση και προστασία των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η κυρία Δήμητρα Λυγνού, Manager Corporate Communications & Sales της AFEA δήλωσε:

«Η χρυσή διάκριση από την EcoVadis έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας για εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με βάση τις αξίες μας, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ενσωμάτωση πρακτικών βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο και προσφέροντας υπηρεσίες που λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

STATS & FIGURES 2017

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ