gallery


Η AFEA βραβεύτηκε με το Silver EcoVadis Medal για τις πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και ΕΚΕ

17/10/2022

Η AFEA έλαβε το Ασημένιο Μετάλλιο EcoVadis (Silver EcoVadis Medal) για την  στρατηγική και τις επιδόσεις της σε δράσεις Αειφορίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ του κορυφαίου 25% των εταιρειών, από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, που αξιολογούνται από την Ecovadis για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές τους. Για να την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η EcoVadis θα φυτέψει ένα δέντρο για λογαριασμό της AFEA μέσω της συνεργασίας του πρώτου οργανισμού με το One Tree Planted.

Καθ' όλη την περίοδο 2020 - 2022, η AFEA σχεδίασε, ανέπτυξε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τον εντοπισμό και τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία της εταιρίας. Τα αποτελέσματα των εντατικών προσπαθειών της AFEA σε αυτούς τους τομείς οδήγησαν στην σημαντική βράβευση από την EcoVadis.

Η EcoVadis είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση των προμηθευτών τους στους τομείς της βιωσιμότητας. Η μεθοδολογία του οργανισμού καλύπτει ετησίως περισσότερες από 100.000 εταιρείες από 200+ κλάδους, 175+ χώρες και 21 τομείς απόδοσης ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί την απόδοση μιας εταιρείας σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AFEA, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις, όπως:
• Ανάπτυξη, επικοινωνία και προβολή του Οράματος, και των Αξιών της AFEA. 
• Προσδιορισμός και χαρτογράφηση των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) εσωτερικά στην εταιρία και εξωτερικά με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαχείρισης λήψης αποφάσεων.
• Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
• Ανάπτυξη και εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής, της Πολιτικής για τις Εργασιακές Πρακτικές και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του Κώδικα Δεοντολογίας που κοινοποιούνται σε όλο το προσωπικό, υπεργολάβους/συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας.
• Ανάπτυξη υπηρεσίας για τη διοργάνωση Βιώσιμων Εκδηλώσεων και προώθηση της υπηρεσίας.
Η AFEA είναι μέλος του Δικτύου CSR Hellas και έχει υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος της Στρατηγικής της για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η AFEA έχει ενσωματώσει τις αρχές και αξίες της ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη στρατηγική της και τις εφαρμόζει στις καθημερινές της λειτουργίες. Επιπλέον, η εταιρία υποστηρίζει ενεργά την ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία, προσφέροντας υπηρεσίες που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον, όπως τα Sustainable Events.

Παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, η AFEA συνέχισε να υποστηρίζει στην πράξη τις δέκα αρχές του UNGC σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ατζέντα της βιωσιμότητας.

Η κα Δήμητρα Λυγνού, AFEA, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της AFEA, σχολίασε:

"Αυτό το Ασημένιο Μετάλλιο και η αναγνώριση από την Διεθνή πλατφόρμα EcoVadis έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να εφαρμόζουμε υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ειδικά σε περιόδους προκλήσεων όπως κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Η AFEA θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση αυτές τις αξίες, υποστηρίζοντας ενεργά την περαιτέρω ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον κλάδο του επαγγελματικού τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον».