gallery


Η AFEA συνεχίζει τη στήριξή της στο πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

22/10/2019




Η AFEA, μέσω του προγράμματος «Υγεία για Όλους», στηρίζει την προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην ενημέρωση για την υγεία, στην ιατρική περίθαλψη και στην υποστήριξη κι αποκατάσταση μέσω του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας, είναι επιτακτική.  Η AFEA, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αυτή και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει, συμβάλλει ενεργά στην οικονομική υποστήριξη των δράσεων του προγράμματος «Υγεία για Όλους» για την προάσπιση της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  

Συγκεκριμένα, η AFEA παρείχε τις υπηρεσίες της, καλύπτοντας την μετακίνηση της εθελοντικής ομάδας του προγράμματος «Υγεία για Όλους», η οποία επισκέφθηκε και προσέφερε υπηρεσίες υγείας σε περιοχές της ορεινής Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Δήμος Σουφλίου Έβρου και Ορεστιάδας, Δήμος Σαπών – Μαρώνειας Ροδόπης, Δήμος Κομοτηνής) μεταξύ 19ης και 23ης Σεπτεμβρίου 2019. Η δράση είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση, καθώς 264 παιδιά συνολικά, από οικογένειες μειονοτικών, ρομά και παλινοστούντων, υπεβλήθηκαν σε παιδιατρική κλινική εξέταση, εμβολιασμούς και οδοντιατρικό έλεγχο.
 
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη ιατρών της Α’ πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, της παιδιατρικής κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ», του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Κέντρου Υγείας Σαπών και των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων.
Η κυρία Δήμητρα Λυγνού, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της AFEA δήλωσε:
«Πάγια επιδίωξή μας είναι να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες στις διάφορες περιοχές της χώρας. Θεωρούμε καθήκον μας να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στην ευημερία των κοινωνιών και μέσω της υποστήριξης του προγράμματος «Υγεία για Όλους» είχαμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε έμπρακτα στη βελτίωση της υγείας των παιδιών στις περιοχές αυτές». 

Η AFEA στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και των αξιών που πρεσβεύει, θα συνεχίσει και στο μέλλον να υποστηρίζει ανάλογες δράσεις προσφέροντας βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.