CONGRESSES & MEETINGS

-

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE
-

DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

INCENTIVES

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14th International ISUOG Symposium
10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο ΕΠΕΜΥ
«Μεγαλώνοντας – Η ηλικιακή μετάβαση»
IFSO-EC 2018
EUFEPS Annual Meeting 2018

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
06

Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά στελεχών του διεθνούς συνεδριακού κλάδου στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με μέσο όρο ηλικίας τα 36 χρόνια και μέσο όρο εμπειρίας στην οργάνωση συνεδρίων τα 6,7 χρόνια, 50 στελέχη από 18 χώρες βρέθηκαν στην Αθήνα στις 17-19 Ιανουαρίου 2017 για το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων IAPCO με τίτλο “IAPCO EDGE Seminar”.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, με εισηγητές και συντονιστές πρωτοπόρους επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου οι οποίοι διοικούν κορυφαίες εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων στο εξωτερικό και απαρτίζουν ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό συμβούλιο της IAPCO. Πρόκειται για τους Αντρέ Βιετόρ, από την εταιρεία Barcelo Congresos, Νίκολα Μαγκρέιν, από την Conference Partners και Κιθ Μπέρτον, από την African Agenda. Για το φλέγον θέμα του ρυθμιστικού πλαισίου και των περιορισμών που επιβάλλονται στα συνέδρια από τον Κώδικα Δεοντολογίας της φαρμακευτικής αγοράς μίλησε και κυρίως απάντησε σε ερωτήσεις η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, κ. Μαρί Κλερ Πικέρ. Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισίωσαν επιλεγμένοι Έλληνες ομιλητές και συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), κ. Αλέξης Γαληνός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της FORTHcrs, κ. Γιώργος Παπασταματίου. Με μία εμψυχωτική ομιλία με τίτλο «Δημιουργώντας κύματα αλλαγής για έναν ωκεανό ευκαιριών», ο χρυσός και αργυρός ολυμπιονίκης, κ. Νικόλας Κακλαμανάκης έκλεισε το πρόγραμμα του σεμιναρίου γεμίζοντας τους συμμετέχοντες με συγκίνηση, έμπνευση και πολύτιμη γνώση για τη δύναμη της θέλησης.

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία διάνθισε το πρόγραμμα με επιλεγμένα αποφθέγματα που έδωσαν το έναυσμα για τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων της συνεδριακής δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα η αριστοτελική ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» που πλαισίωσε την ενότητα που ασχολήθηκε με τον καθοριστικό ρόλο των βάσεων που τίθενται κατά το στάδιο διεκδίκησης ενός συνεδρίου για την περαιτέρω επιτυχία του. Ένα φυσικό ελαιόδεντρο μέσα στην αίθουσα του σεμιναρίου λειτούργησε ως το δέντρο της γνώσης στα κλαδιά του οποίου εναπόθεσαν οι συμμετέχοντες φυλλαράκια με τις σημειώσεις τους από το πολυτιμότερο στοιχείο γνώσης ή έμπνευσης που είχαν λάβει κάθε ημέρα. Από το δέντρο οι σταγόνες γνώσης μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου, όπου είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τρεις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων, AFEAEraErasmus, οι οποίες παρότι λειτουργούν στην αγορά ανταγωνιστικά αποφάσισαν από κοινού να διεκδικήσουν την φιλοξενία του σεμιναρίου στην Αθήνα και συνεργάστηκαν αρμονικά για την υλοποίησή του με το τελικό αποτέλεσμα να αποσπά ενθουσιώδη σχόλια όχι μόνο από τους συμμετέχοντες αλλά και από την αναθέτουσα Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων. Η συνεργασία αυτή ήταν ένα στοίχημα για τις τρεις εταιρείες που συνεργάστηκαν με τριπλό στόχο:

1. Να αναδείξουν το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης και της χώρας μας, καθώς και τον επαγγελματισμό του Ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού σε ένα κοινό που αποτελεί την «αφρόκρεμα» των οργανωτών συνεδρίων διεθνώς και τους μελλοντικούς υπευθύνους λήψης αποφάσεων.

2. Να προβάλουν το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τον προορισμό αλλά και τον κλάδο μας καθώς απέδειξαν έμπρακτα ότι οι συνεργασίες και οι συνέργειες μπορούν να είναι αποδοτικές όταν στηρίζονται σε σωστή οργάνωση, ευδιάκριτη κατανομή των ρόλων και συντονισμό των ενεργειών.

3. Να δώσουν την ευκαιρία σε Έλληνες επαγγελματίες του χώρου διοργάνωσης συνεδρίων να παρακολουθήσουν ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο υψηλού επιπέδου, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχή διεξαγωγή και την οικονομική βιωσιμότητα του σεμιναρίου είχε η ευρύτατη συμμετοχή χορηγών και υποστηρικτών, με προεξάρχον το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου της Αθήνας Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) το οποίο αγκάλιασε την προσπάθεια από τη φάση της διεκδίκησης, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, τη δεξίωση υποδοχής στους εξαιρετικούς χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τον περίπατο – ξενάγηση των συμμετεχόντων στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ μεσολάβησε για την ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης για τη φιλοξενία μίας ενότητας του σεμιναρίου. Το ξενοδοχείο Divani Caravel φιλοξένησε τις εργασίες του σεμιναρίου ενώ τα ξενοδοχεία Athens Hilton και King George φιλοξένησαν κοινωνικές εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες. 

Δημοσίευση στο www.synedrio.gr

05

Η έλλειψη ποιοτικών συνεδριακών χώρων στερεί από την Αθήνα σημαντικά έσοδα

Source: www.kathimerini.gr

Θετικά αναμένεται να εξελιχθεί το 2017 για τον κλάδο των συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων της χώρας, αν και σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου δεν θα καταφέρει ούτε φέτος να προσεγγίσει τα υψηλά νούμερα του 2008.

Το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) αναφέρει ότι παρά τις ανοδικές τάσεις που καταγράφει φέτος η αγορά, η Ελλάδα παραμένει εκτός του παγκόσμιου χάρτη της «χρυσοφόρας» αγοράς διοργάνωσης μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων λόγω έλλειψης ικανού συνεδριακού χώρου για τη φιλοξενία τους στην Αθήνα. Oπως επισημαίνει, χαρακτηριστικά στην καλύτερη των περιπτώσεων και με βάση τις συνεδριακές δυνατότητες της πρωτεύουσας, μπορούν να φιλοξενηθούν συνέδρια της τάξεως των 4.000 συνέδρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η χώρα να διεκδικήσει μερίδιο από την παγκόσμια αγορά των μεγάλων συνεδρίων, γεγονός που συνιστά απώλεια σημαντικών εσόδων, καθώς το οικονομικό όφελος για έναν προορισμό από ένα σύνεδρο είναι έως και 7 φορές υψηλότερο σε σχέση με έναν μέσο τουρίστα. Σύμφωνα με το προεδρείο του Συνδέσμου, η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναπαυθεί στην αυξητική τάση του μαζικού τουρισμού που ευνοήθηκε από τις εξελίξεις των γειτονικών χωρών αλλά να εστιάσει και στην ανάπτυξη του επαγγελματικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Οργανισμός Εκπροσώπησης Εταιρειών Διοργάνωσης Συνεδρίων (ΙAPCO), που διαθέτει 116 μέλη από 41 χώρες, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα το εκπαιδευτικό του σεμινάριο IAPCO EDGE. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων από τον IAPCO, τα μέλη του το 2015 διοργάνωσαν εκδηλώσεις ανά τον κόσμο παράγοντας οικονομικό αποτέλεσμα ύψους άνω των 5,1 δισ. ευρώ. Την έλευση του σεμιναρίου -που αποτελεί το κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού- στην Αθήνα πέτυχαν με κοινό αίτημα τα 3 ελληνικά γραφεία Erasmus, AFEA και Εra, μοναδικά μέλη από τη χώρα μας στον ΙΑPCO. Η ανταγωνιστική σχέση των 3 γραφείων δεν στάθηκε εμπόδιο για τη διεκδίκηση της εκδήλωσης, γεγονός που επιδοκιμάστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του IAPCO. Ετσι, οι τρεις εταιρείες αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα στα βραβεία Collaboration Award που απονέμει κάθε χρόνο η IAPCO σε επιτυχημένες συνεργασίες. Το 2015 τα μέλη του IAPCO διοργάνωσαν, διεθνώς, 8.591 εκδηλώσεις έναντι 7.075 το 2014. Συγκεκριμένα, 4.537 εταιρικές εκδηλώσεις από 3.308 το 2014, 831 εκδηλώσεις κυβερνητικών φορέων από 656 το 2014 και 3.223 εκδηλώσεις επιστημονικών και άλλων φορέων από 3.111 το 2014.

29

IPA 2016 – INTERNATIONAL CONGRESS ON PEDIATRICS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H AFEA σε συνεργασία με τον κορυφαίο Όμιλο στην οργάνωση Συνεδρίων, MCI, και συγκεκριμένα με την εταιρία MCI Canada, ανακοινώνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για την οργάνωση του 28ου Παγκοσμίου Παιδιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του Βανκούβερ, στον Καναδά, στις 17-22 Αυγούστου 2016.

Το παγκόσμιο συνέδριο IPA 2016 με θέμα «Community, Diversity, Vitality», και το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.800 σύνεδροι, από 118 χώρες παγκοσμίως, φιλοξένησε τους «ειδικούς» στο χώρο της Παγκόσμιας Παιδιατρικής με στόχο να προάγει την καλύτερη φυσική, ψυχική και κοινωνική υγεία για παιδιά και εφήβους ανά τον κόσμο.

Το IPA 2016 είχε διάρκεια 6 ημερών, και το πλούσιο επιστημονικό του πρόγραμμα φιλοξένησε 12 προ-συνεδριακά σεμινάρια,  87 επιστημονικές συνεδρίες, 250 προσκεκλημένους ομιλητές, παρέχοντες σε παιδιάτρους από όλο τον κόσμο μία ιδανική πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, γνώσης  και καλύτερων πρακτικών στο χώρο της παιδικής υγείας.

Η κοινοπραξία της MCI/AFEA σε συνεργασία με τη Διεθνή Παιδιατρική Εταιρία (IPA – International Pediatric Society) και Επιτροπή της Καναδέζικης Παιδιατρικής Εταιρίας (CPS – Canadian Pediatric Society) υποστήριξαν την πλήρη οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το εύρος της προετοιμασίας και διεξαγωγής του.

Το συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε συνέδρους και προσκεκλημένους, και καταχωρήθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συνέδρια τόσο επιστημονικά αλλά και οργανωτικά, στην ιστορία της IPA.


Highlights του επιστημονικού προγράμματος:

Anthony Lake, Director of UNICEF (Keynote Speaker): The Experience of the Innocents: Shaping Children’s Brains – and their Futures.

Anthony Costello, Director at the World Health Organization (WHO): Global Child Health 

Christopher Fabian (UNICEF), Susannah Stern (University of San Diego), Aidan Scott (Speakbox): How pediatricians can use communication technologies to solve some of the greatest problems facing children of all ages in some of the most vulnerable areas.

Richard Horton, Editor in Chief at the Lancet: “Child Health is planetary health”

Immediate Past President IPA, Professor Andreas Konstantopoulos – Congress Opening & Closing/ Session moderation focused on the future of global child health

IPA President, Professor Zulfiqar Bhutta Session moderator & speaker discussing global child health now and in the future

«H IPA επενδύει στη στενή συνεργασία με παιδιάτρους από 140 χώρες, με κοινό στόχο τη βελτίωση της φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας παιδιών και εφήβων ανά τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία της IPA, την Καναδέζικη Παιδιατρική Εταιρία, αλλά και φυσικά τον γραφείο οργάνωσης -  PCO (Professional Congress Organizer) – MCI/AFEA για τον ζήλο τους και την υποστήριξή τους, ώστε η IPA να επιτύχει τους στόχους της και το όραμά της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας, Dr. Zulfiqar Bhutta

O τέως Πρόεδρος της IPA, και Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, που κατά τη διάρκεια της θητείας του πως Πρόεδρος είχε την ευθύνη του συνεδρίου από πλευράς IPA σε συνεργασία με την Καναδέζικη Παιδιατρική Εταιρία τόνισε: «H Διεθνής Παιδιατρική Εταιρία είναι ευτυχής με το αποτέλεσμα και την επιτυχημένη διεξαγωγή του 28ου Διεθνούς Παιδιατρικού Συνεδρίου και τη συνεργασία της με το MCI/AFEA. O συνδυασμός της επιστημονικής αριστείας με την επαγγελματική οργάνωση ενός τόσο απαιτητικού έργου, καθώς η αφοσίωση στους στόχους της IPA, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του φετινού συνεδρίου»

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου εκ μέρους της Καναδέζικης Παιδιατρικής Εταιρίας, Dr. Doug McMillan, ανέφερε «To Vancouver καλωσόρισε τη Διεθνή Παιδιατρική Εταιρία τον Αύγουστο του 2016, με στόχο να προάγει την καλύτερη υγεία για παιδιά και εφήβους ανά τον κόσμο. Η IPA, η CPS και το γραφείο οργάνωσης MCI/AFEA κατάφεραν να αναδείξουν τις δυνατότητες και φιλοξενία του προορισμού Καναδά και να οργανώσουν ένα κορυφαίο συνέδριο»

Η Rose Ironside, MCI’s Managing Director for Canada, και η ηγεσία της AFEA, Δ/νοντες Σύμβουλοι, κ. Σ. Νικολακόπουλος & κ. Α. Λυγνός σχολίασαν: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην ηγεσία της Διεθνούς Παιδιατρικής Εταιρίας (IPA) για την εμπιστοσύνη τους και την ανάθεση του 28ου Διεθνούς Παιδιατρικού Συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.»

Founded in 1910, the International Pediatrics Association (IPA) is the internationally respected global membership organization for pediatric societies.  


We represent over a million pediatricians who improve the health and save the lives of more than a billion children. IPA connects pediatricians from over 140 countries, enabling them to work together to improve the physical, mental and social health of all children, from birth to adolescence. We advocate globally, nationally and locally for high quality, evidence-based and child-centered pediatric care.  IPA: working for every child, every age, everywhere.ipa-world.org


STATS & FIGURES 2016

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ