CONGRESSES & MEETINGS

-

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE
-

DESTINATION MANAGEMENT

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. 

FIND OUT MORE

INCENTIVES

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

FIND OUT MORE

CORPORATE TRAVEL SERVICES

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ. 

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ. 

FIND OUT MORE

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

EUFEPS Annual Meeting 2018
17th International Postgraduate Course in Endocrine Surgery
5th Athens Forum on Robotic Surgery in Urology
International Conference on Sarcoidosis and Interstitial Lung Diseases (WASOG 2018)

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

THE EPICUREAN WAY

ATHENS - PELOPONNESE

ARE YOU AN ELEGANT TRAVELER?
AN ENTHUSIASTIC CULTURE SEEKER?

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

WITH YOU

ATHENS - SANTORINI - SPETSES

LET GO, GIVE IN
CUPID WILL LEAD THE WAY

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

BLISS OUT

ATHENS - MYKONOS

OSCAR WILDE UDES TO SAY THAT
“THE ONLY WAY TO GET RID OF
TEMPTATION IS TO YIELD TO IT”

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

TRAVEL MEMORABILIA

ATHENS - CRETE

IT DOESN’T MATTER IF YOU ARE
AN ADULT, A TEENAGER OR A CHILD

FIND OUT MORE

LUXURY TRAVEL EXPERIENCES

ATHENS EXCLUSIVE

ATHENS

ARE YOU READY TO EXPERIENCE A SOPHISTICATED
JOURNEY THROUGH TIME?

FIND OUT MORE
08

40 χρόνια διάκρισης στον τομέα του corporate travel και της διοργάνωσης συνεδρίων

Source: http://traveldailynews.gr/news/article/66322

Η
AFEA συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και είναι σήμερα μία από τις πιο εδραιωμένες εταιρείες στην Ελλάδα, κατέχοντας ηγετική θέση στους τομείς διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων, καθώς και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών επαγγελματικών ταξιδιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Τα 40 χρόνια της AFEA γιορτάστηκαν με μια εκδήλωση στο εστιατόριο “Barabicu”, παρουσία όλων των στελεχών της εταιρείας. Στην εκδήλωση μίλησαν οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες, κ.κ. Σπύρος Νικολακόπουλος και Ανδρέας Λυγνός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία των 40 χρόνων. Επεσήμαναν πως σήμερα η AFEA προχωρεί με νέες ιδέες, επαγγελματισμό και αισιοδοξία προς το μέλλον, με τη συμμετοχή των νεωτέρων μελών των δύο οικογενειών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εταιρεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Η AFEA είναι ενεργό μέλος των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών στον χώρο διοργάνωσης συνεδρίων και παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπως IAPCO, ΙCCA, EFAPCO, HAPCO, ACVB, IATA και HATTA.

Σήμερα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε περισσότερες από 200 εταιρείες, οργανισμούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνει πάνω από 150 συνέδρια, συναντήσεις και εκδηλώσεις ετησίως και απασχολεί μόνιμα 40 άτομα στα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

“Σήμερα γιορτάζουμε μια επιτυχημένη πορεία 40 ετών για την AFEA. Είμαστε εδώ όλοι μαζί και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να περάσει στα  χέρια της νέας γενιάς και σε ανθρώπους με νέες ιδέες”, δήλωσε ο πρόεδρος της AFEA, κ. Σπύρος Νικολακόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ανδρέας Λυγνός τόνισε: “Η ομάδα της AFEA είναι πολύ δυνατή και αυτό είναι το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας. Η εταιρεία έδινε πάντα βάση πρώτα στον άνθρωπο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας ανθρώπους με πορεία πάνω από 20 χρόνια στην εταιρεία. Είναι τιμή μας να επιβραβεύουμε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα για την μακροχρόνια προσφορά τους στην AFEA”.

06

Η AFEA έλαβε Χρυσή Διάκριση από την EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Δελτίο Τύπου)

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017

Το χρυσό επίπεδο αναγνώρισης («Gold Recognition Level») από την EcoVadis έλαβε η AFEA αναφορικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 5% εταιρειών από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, που υποβάλλονται σε αντίστοιχη αξιολόγηση  για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές τους.

Τα αποτελέσματα των εντατικών προσπαθειών της AFEA στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι σημαντικά, όπως προκύπτει από αξιολογήσεις τρίτων μερών όπως η EcoVadis. Η AFEA το τελευταία διάστημα προχώρησε στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος και στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων AIPHORIA Consulting, με στόχο τον εντοπισμό και διαχείριση των σημαντικών της θεμάτων σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η EcoVadis είναι μια διεθνής πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση βιωσιμότητας των προμηθευτών τους. Η μεθοδολογία της καλύπτει σε ετήσια βάση πάνω από 30.000 προμηθευτές από 150 τομείς, 110 χώρες και 21 δείκτες ΕΚΕ. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις της εταιρείας σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία, Θεμιτές Επιχειρηματικές Πρακτικές και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AFEA, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενέργειες, και αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

  • Εντοπισμός των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) της AFEA
  • Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Επιπρόσθετα η εταιρεία προχώρησε σε προσυπογραφή του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), το οποίο αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την τήρηση και προστασία των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η κυρία Δήμητρα Λυγνού, Manager Corporate Communications & Sales της AFEA δήλωσε:

«Η χρυσή διάκριση από την EcoVadis έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας για εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με βάση τις αξίες μας, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ενσωμάτωση πρακτικών βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο και προσφέροντας υπηρεσίες που λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

06

Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά στελεχών του διεθνούς συνεδριακού κλάδου στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με μέσο όρο ηλικίας τα 36 χρόνια και μέσο όρο εμπειρίας στην οργάνωση συνεδρίων τα 6,7 χρόνια, 50 στελέχη από 18 χώρες βρέθηκαν στην Αθήνα στις 17-19 Ιανουαρίου 2017 για το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων IAPCO με τίτλο “IAPCO EDGE Seminar”.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, με εισηγητές και συντονιστές πρωτοπόρους επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου οι οποίοι διοικούν κορυφαίες εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων στο εξωτερικό και απαρτίζουν ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό συμβούλιο της IAPCO. Πρόκειται για τους Αντρέ Βιετόρ, από την εταιρεία Barcelo Congresos, Νίκολα Μαγκρέιν, από την Conference Partners και Κιθ Μπέρτον, από την African Agenda. Για το φλέγον θέμα του ρυθμιστικού πλαισίου και των περιορισμών που επιβάλλονται στα συνέδρια από τον Κώδικα Δεοντολογίας της φαρμακευτικής αγοράς μίλησε και κυρίως απάντησε σε ερωτήσεις η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, κ. Μαρί Κλερ Πικέρ. Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισίωσαν επιλεγμένοι Έλληνες ομιλητές και συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), κ. Αλέξης Γαληνός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της FORTHcrs, κ. Γιώργος Παπασταματίου. Με μία εμψυχωτική ομιλία με τίτλο «Δημιουργώντας κύματα αλλαγής για έναν ωκεανό ευκαιριών», ο χρυσός και αργυρός ολυμπιονίκης, κ. Νικόλας Κακλαμανάκης έκλεισε το πρόγραμμα του σεμιναρίου γεμίζοντας τους συμμετέχοντες με συγκίνηση, έμπνευση και πολύτιμη γνώση για τη δύναμη της θέλησης.

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία διάνθισε το πρόγραμμα με επιλεγμένα αποφθέγματα που έδωσαν το έναυσμα για τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων της συνεδριακής δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα η αριστοτελική ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» που πλαισίωσε την ενότητα που ασχολήθηκε με τον καθοριστικό ρόλο των βάσεων που τίθενται κατά το στάδιο διεκδίκησης ενός συνεδρίου για την περαιτέρω επιτυχία του. Ένα φυσικό ελαιόδεντρο μέσα στην αίθουσα του σεμιναρίου λειτούργησε ως το δέντρο της γνώσης στα κλαδιά του οποίου εναπόθεσαν οι συμμετέχοντες φυλλαράκια με τις σημειώσεις τους από το πολυτιμότερο στοιχείο γνώσης ή έμπνευσης που είχαν λάβει κάθε ημέρα. Από το δέντρο οι σταγόνες γνώσης μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου, όπου είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τρεις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων, AFEAEraErasmus, οι οποίες παρότι λειτουργούν στην αγορά ανταγωνιστικά αποφάσισαν από κοινού να διεκδικήσουν την φιλοξενία του σεμιναρίου στην Αθήνα και συνεργάστηκαν αρμονικά για την υλοποίησή του με το τελικό αποτέλεσμα να αποσπά ενθουσιώδη σχόλια όχι μόνο από τους συμμετέχοντες αλλά και από την αναθέτουσα Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων. Η συνεργασία αυτή ήταν ένα στοίχημα για τις τρεις εταιρείες που συνεργάστηκαν με τριπλό στόχο:

1. Να αναδείξουν το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης και της χώρας μας, καθώς και τον επαγγελματισμό του Ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού σε ένα κοινό που αποτελεί την «αφρόκρεμα» των οργανωτών συνεδρίων διεθνώς και τους μελλοντικούς υπευθύνους λήψης αποφάσεων.

2. Να προβάλουν το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τον προορισμό αλλά και τον κλάδο μας καθώς απέδειξαν έμπρακτα ότι οι συνεργασίες και οι συνέργειες μπορούν να είναι αποδοτικές όταν στηρίζονται σε σωστή οργάνωση, ευδιάκριτη κατανομή των ρόλων και συντονισμό των ενεργειών.

3. Να δώσουν την ευκαιρία σε Έλληνες επαγγελματίες του χώρου διοργάνωσης συνεδρίων να παρακολουθήσουν ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο υψηλού επιπέδου, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχή διεξαγωγή και την οικονομική βιωσιμότητα του σεμιναρίου είχε η ευρύτατη συμμετοχή χορηγών και υποστηρικτών, με προεξάρχον το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου της Αθήνας Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) το οποίο αγκάλιασε την προσπάθεια από τη φάση της διεκδίκησης, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, τη δεξίωση υποδοχής στους εξαιρετικούς χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τον περίπατο – ξενάγηση των συμμετεχόντων στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ μεσολάβησε για την ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης για τη φιλοξενία μίας ενότητας του σεμιναρίου. Το ξενοδοχείο Divani Caravel φιλοξένησε τις εργασίες του σεμιναρίου ενώ τα ξενοδοχεία Athens Hilton και King George φιλοξένησαν κοινωνικές εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες. 

Δημοσίευση στο www.synedrio.gr

STATS & FIGURES 2017

Business Travelers
Meetings
Delegates
Room Nights

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ