gallery


Νέα Πρόεδρος Δ.Σ. HAPCO & DES η Σίσσυ Λυγνού

19/04/2022


Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό με τίτλο “Reconnect to Accelarate” πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Απριλίου 2022 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα. 

Η επανεκκίνηση των συνεδρίων και η χάραξη στρατηγικής που θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο στο μέλλον, ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου, ενώ στο συνέδριο αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα όπως: 

Η δύναμη της συνεργασίας και των συνεργειών 
Η βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα μοντέλα ηγεσίας
Γυναίκες και Ηγεσία
Ψυχική υγεία (πόσο σημαντική είναι μία παύση πριν την επιτάχυνση)
Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη
“Metaverse και νέες τεχνολογίες”

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στρογγυλή τράπεζα που αφορούσε στο διεθνή οργανισμό IAPCO. Έξι εκπρόσωποι-μέλη της διεθνούς ομάδας εργασίας των εθνικών ενώσεων συνεδρίων της IAPCO από Ιταλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Μεξικό, αλλά και εκπρόσωπο της διοίκησης της IAPCO, συνδέθηκαν σε ένα υβριδικό στρογγυλό τραπέζι και αντάλλαξαν απόψεις για τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα τους, την ανταπόκριση και δράσεις για την αντιμετώπισή τους, αλλά και το μελλοντικό σχεδιασμό τους.  Η διεθνής αυτή ομάδα εργασίας (IAPCO Task Force of National Associations of PCOs) δημιουργήθηκε μέσα από την κρίση και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας.

Το συνέδριο διεξήχθη σε μια πολύ σημαντική και κρίσιμη συγκυρία, διότι ενώ άρχισε «η επαναφορά στην κανονικότητα», ήρθε η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος θα έχει επιπτώσεις, τόσο στον τουρισμό γενικά, όσο και ειδικά στον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρωπότητας. Μια πολύ σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η διαδικτυακή live επικοινωνία με το CVB του Λβιβ στην Ουκρανία. 

Νέο Δ.Σ. HAPCO:
Μετά το τέλος του Πανελληνίου Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 συγκροτήθηκε σε σώμα. 

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. για την περίοδο 2022 – 2025 είναι
Επίτιμη Πρόεδρος: Ειρήνη Τόλη, ERA Congress & Events
Πρόεδρος: Σίσσυ Λυγνού, AFEA Travel & Congress Services
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ποδηματάς, PODIMATAS AUDIOVISUAL
Β’ Αντιπρόεδρος: Μαρία Παπαδάκη, EVENT MAKERS
Γενική Γραμματέας: Αντωνία Αλεξάνδρου, CONVIN SAΤαμίας: Δημήτριος Παλιούρας, GLOBAL EVENTS

Μέλη:
Ειρήνη Τόλη, ERA Congress & Events
Ζένια Κερασίδου, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών 
Κώστας Καραγεωργάκης, ETS EVENTS & TRAVEL SOLUTIONS
Γιώργος Κιαγιάς, OPTIMUM GREECE
Μαρία Παπαπαναγιώτου, ΚΕΓΜ Τουριστικές & Συνεδριακές Επιχειρήσεις Α.Ε. Congress World
Ευάγγελος Πάντος, GRAND HYATT ATHENS
Αναπληρωματικό μέλος: Θάνος Μαρίνογλου, MD CONGRESS