gallery


Βιώσιμος τουρισμός με κοινωνική συνοχή και επένδυση στις τοπικές κοινωνίες

30/07/2021

Η AFEA συμμετείχε με ιδιαίτερη τιμή στην εκδήλωση για τον Ελληνικό Τουρισμό και τη μετάβαση σε ένα Βιώσιμο Επιχειρηματικό μοντέλο. Η ομάδα της AFEA παρείχε υποστηρικτές υπηρεσίες για τη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η ανάγκη επανεξέτασης της στρατηγικής και της δραστηριότητας του τουρισμού με δεδομένες την ανάγκη της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τις διεθνείς εξελίξεις σε σχέση με τα θέματα βιωσιμότητας και τις δεσμεύσεις των χωρών μέσω της Ατζέντας 2030, αποτέλεσαν το βασικό θέμα διαδικτυακής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε από το CSR HELLAS, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου με θέμα “Ελληνικός Τουρισμός: Προς ένα νέο μοντέλο με όρους Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Στη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουτέτση (Protagon.gr), συμμετείχαν η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, η κ. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος CSR HELLAS, ο κ. Μάνος Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου, ο κ. Ιωάννης Παππάς, Director Mediterranean Region, Global Sustainable Tourism Council (GSTC), ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO, Aldemar Hotels & Spa, Visiting Professor ΠΑΠΕΙ, η κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager, Aegean Airlines, ο κ. Επαμεινώνδας Χάνδρος, Senior Manager, Organisational Transformation Office, Attica Group, η κ. Ρόζα Τσιριγώτη, Guest Relations & CSR Manager, NJV Athens Plaza, η κ. Βικτώρια Μιχαηλίδου, HR Manager, Bluegr Hotels & Resorts και η κ. Σίσσυ Λυγνού, CEO, AFEA Travel & Congress Services.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η επόμενη μέρα του τουρισμού και της φιλοξενίας στο πλαίσιο των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα θέματα της Βιωσιμότητας (Sustainability) και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας (Responsible Business), καθώς και υπό την επίδραση της πανδημίας, συνθήκες που διαμορφώνουν ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης και το Δελτίο Τύπου εδώ.