gallery


Η AFEA προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσω ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

25/02/2020


Η AFEA, υλοποίησε πολυσχιδές πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης κατά το 2019 και μέχρι και σήμερα, με μεγάλη επιτυχία. Η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο με διάφορες μορφές προσφοράς είναι πάγια επιδίωξη της AFEA και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ίδιας της κουλτούρας της εταιρείας. 

Η AFEA στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε στην υποστήριξη μιας σειράς πρωτοβουλιών, οργανώσεων και φορέων. Ενδεικτικά, κάποιες από τις κυριότερες κοινωνικές δράσεις στις οποίες προχώρησε η AFEA, είναι:

  • Προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καλύπτοντας τη μετακίνηση της εθελοντικής ομάδας του προγράμματος «Υγεία για Όλους», η οποία επισκέφθηκε και προσέφερε υπηρεσίες υγείας σε περιοχές της ορεινής Θράκης με ελλιπή πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.
  • Υποστήριξη της υλοποίησης της επιστημονικής εκδήλωσης «Υγείας για Όλους» η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2020, με σκοπό την παρουσίαση του συνόλου των δράσεων του προγράμματος του προηγούμενου έτους, όπου η AFEA είχε την τιμή να βραβευτεί ως ένας από τους βασικούς χορηγούς.
  • Υλοποίηση σειράς παρουσιάσεων και εκπαιδεύσεων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σχετικά με τη δυναμική του συνεδριακού κλάδου στην Ελλάδα καθώς και του “Success story” της AFEA, με σκοπό τη συμβολή στην ενημέρωση, έμπνευση και προετοιμασία των επαγγελματιών του αύριο.
  • Ενσωμάτωση φοιτητών στις γραμματείες των συνεδρίων με σκοπό την πρακτική άσκηση και την άμεση επαφή τους με την εργασία στον κλάδο.
  • Υποστήριξη του έργου της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» μέσω συλλογής και δωρεάς τροφίμων τόσο από τους εργαζόμενους της AFEA όσο και από την ίδια την εταιρεία, καθώς επίσης και συνεδριακών τσαντών, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό και την ανάλογη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
  • Υποστήριξη του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Ζάμπιας στην Αφρική, μέσω κάλυψης κόστους αεροπορικών μετακινήσεων.
  • Υποστήριξη των εργασιών του 3ου Διεθνούς Φόρουμ για τη Φιλοξενία (3d International Hospitality Forum) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του 28ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου και σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας». Παράλληλα, η Επιστημονική εταιρία και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου δώρισαν στην «Κιβωτό του Κόσμου», για δεύτερη συνεχή χρονιά, όσες συνεδριακές τσάντες περίσσεψαν ή επεστράφησαν από τους συνέδρους.

Πολλές και σημαντικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης υλοποιήθηκαν και στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής- Διαιτολογίας και 4ου Πανελλήνιου Συνέδριου Κλινικής Διατροφής HDA congress. Εκτός από την προσφορά τροφίμων στον οργανισμό "Φάρος Ελπίδας" μέσω του «Μπορούμε», η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου προσέφερε συνεδριακό υλικό και γραφική ύλη στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου». 


Η κυρία Δήμητρα Λυγνού, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της AFEA δήλωσε:

«Συνεχής επιδίωξή μας είναι η συνεισφορά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οργανισμών με κοινωφελές έργο. Θεωρούμε καθήκον μας να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε κατά το προηγούμενο διάστημα, σειρά οργανώσεων και φορέων με κοινωνικό έργο».

Η AFEA στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και των αξιών που πρεσβεύει, θα συνεχίσει και στο μέλλον να υποστηρίζει ανάλογες δράσεις προσφέροντας βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.