gallery


Η AFEA έλαβε Χρυσή Διάκριση από την EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Δελτίο Τύπου)

06/12/2017


Το χρυσό επίπεδο αναγνώρισης Gold Recognition Level από την EcoVadis έλαβε η AFEA αναφορικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 5% εταιρειών από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, που υποβάλλονται σε αντίστοιχη αξιολόγηση  για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές τους.


Τα αποτελέσματα των εντατικών προσπαθειών της AFEA στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι σημαντικά, όπως προκύπτει από αξιολογήσεις τρίτων μερών όπως η EcoVadis. Η AFEA το τελευταία διάστημα προχώρησε στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος και στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων AIPHORIA Consulting, με στόχο τον εντοπισμό και διαχείριση των σημαντικών της θεμάτων σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η EcoVadis είναι μια διεθνής πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση βιωσιμότητας των προμηθευτών τους. Η μεθοδολογία της καλύπτει σε ετήσια βάση πάνω από 30.000 προμηθευτές από 150 τομείς, 110 χώρες και 21 δείκτες ΕΚΕ. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις της εταιρείας σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία, Θεμιτές Επιχειρηματικές Πρακτικές και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της AFEA, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενέργειες, και αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

  • Εντοπισμός των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) της AFEA
  • Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Επιπρόσθετα η εταιρεία προχώρησε σε προσυπογραφή του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), το οποίο αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την τήρηση και προστασία των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η κυρία Δήμητρα Λυγνού, Manager Corporate Communications & Sales της AFEA δήλωσε:

«Η χρυσή διάκριση από την EcoVadis έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας για εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με βάση τις αξίες μας, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ενσωμάτωση πρακτικών βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο και προσφέροντας υπηρεσίες που λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».